top of page
yoga.png

Yoga för barn & familjer

Barnyoga är en åldersanpassad och lekfull yogaform för barn mellan 2 år till 11 år. Meningen är att lära känna och respektera sin kropp och hitta rörelseglädje medan man använder sin fantasi för att följa med på en fantastisk resa.

En barnyoga klass består av tre delar :

  • rörelser & andningsövningar (för sig själv, med en kompis eller alla tillsammans)

  • avslappning & meditation

 

Ett pass är oftast byggt på ett särskilt tema (bondgård, djungel, årstid, historia/geografi, grundvärdering t. ex. att hjälpa varandra, att vara snäll mot varandra, osv.) där yogaställningar och andningsövningar blandas och integreras men det är flexibelt beroende på barnens föreslag, behov och dagsform.

 

Stor betoning på att barnyoga inte handlar om prestation eller tävling utan att alla bidra med sina egna förslag och deltar utifrån egen förmågan och att det måste kännas skönt i kroppen.

 

Varför barnyoga?

Barnyoga följer barnens utveckling och förbättrar balans och motorik. Den ökar förmågan till inlärning, koncentration och avslappning. Barnen får lära sig att lyssna och respektera sin egen kropp, vilket stärker självkänslan, och respektera de andra. En annan fördel med barnyoga är att den stimulerar kreativitet och fantasi.

Familjeyoga är en barnyogaklass där en eller två förälder eller vuxna (mormor, farfar, moster, osv.) och ett barn eller två går tillsammans för en mysig gemensam stund.

Yoga GBG

​Doktor Bex Gata 4

Ingen kurs planerad just nu.

Familjeyogakurs för 2 personer 950kr (1150kr för 3). Drop-in i mån av plats- 225kr för 2 personer, 250kr för 3 personer.

Barnyogakurser kostar 700kr för 6 tillfällen /150kr vid drop-in i mån av plats.

bottom of page