top of page

Om MiniYogi Gbg

Kort om mig

Jag som driver MiniYogi heter Maëva Begon och kommer från Clermont-Ferrand, en liten stad omgiven av Europas äldsta vulkaner i centrala Frankrike. Jag flyttade till Göteborg för 15 år sedan för att kombinera mina studier i etnologi och språk med ett mastersprogram i museologi och stannade för kärlekens skull. Under den tiden blev jag mamma till två flickor som snart fyller 12 och 11. Detta förändrade mitt liv och jag hittade så småningom mitt "call". Efter flera år som vikarie på olika förskolor och 3 år med företaget som bi-syssla, bestämde jag 2019 att bara fokusera på min verksamhet med dess tre delar : yoga (för barn inkl. sagoyoga, familjer, gravida/nyblivna mammor), doula verksamheten och babymassage. COVID ställde det till och mitt i pandemin tackade jag ja till möjligheten att gå tillbaka till universitetet. I januari 2024 blev jag legitimerad sjuksköterska.

Franska är mitt modersmål och jag pratar flytande svenska och engelska.

Utanför den perinatal/barn/yoga bubblan, är jag en bokslukare, och jag gillar gå på dans/music/teater föreställningar med familjen, sjunga (även om jag inte sjunger så bra, har det räddat många nätter och resor med våra barn), svart kaffe, ost och efterrätter! 

Min resa i yogavärlden

Den började för 20 år sedan pga hälsoproblem som ingen hittade varken orsak eller behandling på en liten Iyengaryoga studio i Frankrike. Men det är verkligen efter mina mina två barn föddes och bortgången av en av de viktigaste person i mitt liv som jag fann vägen till yogan, samtidigt till mig själv och till min egen kropp. Den här gången valde jag Iyengaryoga med och gick även fördjupningskursen på Yogacentrum (förberedande ettårskursen inför yogalärarutbildning). Sedan dess har yogan blivit en viktig del av mitt vardagsliv i takt med vad min hälsa tillåter mig i form av lugn Hathayogapraktik och Pranayama (andningsövningar). 

 

Jag upptäckte barnyoga för 10 år sedan, efter att ha köpt min första yogamatta för att träna regelbundet hemma och lagt den i vardagsrummet. Mina små flickor blev väldigt nyfikna och ville alltid vara med på mattan. Jag kände att jag behövde behålla min egen praktik för mig själv men insåg att det var något spännande att upptäcka tillsammans med dem också.  Då började jag leta efter en yogaform anpassad för barn.

Jag utbildade mig först till barnyogaledare 2015 och har sedan fördjupat mig med den Yoga Alliance:s certifierade barnyogalärarutbildningen inom Kids Yoga Foundation Sverige under våren 2016. Jag har sedan dess undervisat på många bibliotek i Göteborg med omnejd och studios och fortsätter njuta av barnens fantasi, spontaneitet, fantasi och energi under varje yogapass!

I oktober 2016 blev jag certifierad Hatha yogalärare (för vuxna) genom Yogayama , och under hösten 2017 fördjupade jag mig inom gravidyoga och postnatal yoga. Några till fördjupningskurser i yin och restorative yoga för gravida och postnatal yoga blev det 2020 genom Yogaheart.

 

Utveckling av olika verktyg för att stödja blivande/nyblivna föräldrar

Jag är inte riktigt småbarnsmamma längre, men åker fortfarande på föräldraskapets dalochbergbana- De flerspråkiga och kulturella utmaningar på köpet. Föräldraskapsresa är fantastisk men innehåller en del utmaningarfysiska såväl känslomässiga, och man behöver stöd, pepp och förståelse ("It takes a village to raise a child"). 

Inget passar alla, men behov och lust att vara nära sitt barn, lära känna varandra, slappna av och bygga på styrkan efter graviditet & förlossning finns hos de flesta. För att inte prata om den sociala dimension som är så viktig när man blir förälder och dessutom kanske inte har någon familj nära eller vänner som befinner sig i samma livsfas.

 

Juni 2018 gick jag Föda Utan Rädsla instruktörsutbildning med Susanna Heli och september 2018 blev det en International Association of Infant Massages instruktörsutbildning (IAIM) där kärleksfull beröring, kommunikation och respekt står i fokus, med Mia Elmsäter som lärare.

Under våren 2019 utbildade jag mig till förlossningsdoula (Förlossningsgruppen) och postpartum doula (OmBaby) och är nu dessutom ODIS- certifierad.

2020 är året där min bakgrund i etnologi & antropologi kommer upp till ytan via olika tjänster och ritualer från världens alla hörn för att skapa lite magi, ta extra hand om och hylla de nyblivna mammorna efter en holistisk postpartum utbildning med Camille Laperle i Kanada (Maternité sacrée) och olika workshops med Yaël Flauder, assisterande barnmorska, med kollegor i Mexiko.

bottom of page